Riool ontstoppen Leeuwarden

Het riool ontstoppen biedt uitkomst bij een langzaam- of niet doorlopende afvoer. Wil je je niet langer ergeren aan langzaam weglopend afvalwater of een indringende rioollucht? Laat de door ons aangedragen professional je riool ontstoppen en weldra zijn al je ergernissen verdwenen.

We spreken dan wel van riool ontstoppen, maar je mag deze term gerust breder interpreteren. De opstopping hoeft niet altijd in de rioolbuizen te zitten die door de tuin lopen. Vaker zitten de problemen binnenshuis bij de afvoer van de wasbak, de douche of het toilet. Ook bij deze verstoppingen helpen wij je als rioolexpert met ontstoppen. Bel 0800 255 3733 of maak gebruik van het contactformulier om een offerte aan te vragen. En voor je het weet behoort die vervelende verstopping definitief tot het verleden.

Hoe gaan we te werk bij het riool ontstoppen in Leeuwarden?

Durf je nauwelijks nog mensen op de thee uit te nodigen vanwege een indringende rioollucht in de hal of elders in huis? Laat een verstopping niet je dagelijkse doen en laten beïnvloeden. Neem vandaag nog het initiatief om het op te laten lossen. Zo voorkom je dat de problemen echt uit de hand lopen.

Wanneer je ons belt bij een verstopping gaan we eerst uitzoeken waar het probleem precies zit. Gaat het om een verstopte afvoer, zit de verstopping buiten of is er sprake van een groter probleem. Afhankelijk daarvan bepalen we de meest geschikte manier om de verstopping aan te pakken.

Voor een verstopping in een smalle afvoerleiding niet ver van de afvoer gebruiken we meestal een ontstoppingsveer. Deze veer heeft een verstelbare kop zodat we elk formaat afvoer kunnen ontstoppen. Om grotere afvoerbuizen en rioolbuizen te ontstoppen maken we vrijwel altijd gebruik van hogedrukreiniging. En vanzelfsprekend werken we bij iedere ontstoppingsmethode even zorgvuldig, zodat je weinig overlast ervaart van onze werkzaamheden.

De meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool in Leeuwarden

De noodzaak tot ontstoppen ontstaat vrijwel altijd door een opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Haar, vet, zeepresten en andere viezigheid hechten zich aan de binnenkant van de afvoerleiding en vormen met de tijd een al maar groter wordende blokkade. En op den duur kan het afvalwater er niet meer langs.

Een verstopping kan ook een aanwijzing zijn dat het riool beschadigd is. Als een van de rioolbuizen buiten verzakt, ontstaat hetzelfde resultaat als bij een verstopte afvoer. De rioolbuizen sluiten niet langer goed op elkaar aan waardoor de ruimte die het afvalwater nodig heeft om weg te lopen gedeeltelijk of zelfs volledig verdwijnt.

Datzelfde kan gebeuren vanwege ingegroeide boomwortels. Bij wat oudere rioolbuizen weten boomwortels soms naar binnen te dringen via de poreus geworden verbindingsstukken waarmee de rioolbuizen aan elkaar zijn verbonden.

Hoe voorkom je de noodzaak van het regelmatig riool ontstoppen?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het vrijwel onmogelijk om nooit met een verstopt riool te maken te krijgen. Er kan een heleboel gebeuren waar je weinig invloed op hebt. Het gemiddelde ligt op een verstopping eens in de 5 jaar. Hoewel dat redelijk meevalt wil je het in jouw situatie misschien toch graag beter doen. En dan kan.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om het risico op een verstopping te verkleinen. Let bijvoorbeeld goed op wat je wel en niet door de afvoer spoelt. Gebruik zeefjes voor het opvangen van voedselresten, wees voorzichtig met vetresten in de gootsteen, en spoel geen dingen door het toilet die niet in het riool thuishoren.

En als je het echt goed wilt doen kun je eens in de zoveel tijd het riool preventief laten reinigen. Mochten er tijdens de rioolreiniging dan gebreken aan het licht komen kunnen we direct actie ondernemen zodat we je eventuele verstoppingen en de bijbehorende ongemakken kunnen besparen.

Contacteer de door ons aangedragen professional bij rioolverstoppingen in Leeuwarden

Is het onvermijdelijke toch gebeurd en heb je te maken met een verstopping? Laat in Leeuwarden je riool ontstoppen door de door ons aangedragen professional. Waar de verstopping precies zit maakt niet uit. Of het nou de gootsteen is, het toilet, de regenpijp of de rioolbuizen in de tuin, wij hebben voor iedere situatie de geschikte ontstoppingsmethode.

Neem contact op via 0800 255 3733 of maak gebruik van het contactformulier voor het aanvragen van een offerte. En ook als je die nare verstopping voor wilt zijn, en een specialist zoekt voor een rioolreiniging, kun je daarvoor bij ons terecht.