Gootsteen ontstoppen in Leeuwarden?

Loopt het water uit de gootsteen niet meer weg? Of gaat dit gepaard met een heleboel geborrel? Dan is de kans groot dat er sprake is van een verstopping. In veel gevallen is de oorzaak hiervan het doorspoelen van olie, vet en etensresten. De afvoer van de gootsteen is hier niet op berekend, waardoor er gemakkelijk een blokkade ontstaat.

Een beginnende verstopping herkennen

Uiteraard kun je een verstopping herkennen aan water dat niet meer wegloopt door het putje van de gootsteen. Tegen die tijd is er echter vaak al sprake van een volledige blokkade. Omdat voorkomen beter is dan genezen, wijzen we je op een aantal andere punten waaraan je een beginnende verstopping kunt herkennen. Je hebt dan nog tijd om zelf actie te ondernemen:

  • Water uit een volle gootsteen loopt moeilijk weg na het verwijderen van de stop
  • Het weglopen van water gaat gepaard met luchtbelletjes uit de afvoer
  • Het weglopen van water gaat gepaard met een borrelend geluid

Zelf ontstoppen?

Een beginnende gootsteenverstopping kun je verhelpen met behulp van een ‘plopper’. Lukt dit niet, dan kun je in de supermarkt een chemisch ontstoppingsmiddel kopen. Pas hier wel mee op, want dergelijke middelen kunnen je gootsteen en afvoer ernstig beschadigen. Je kunt er ook voor kiezen om de gootsteen te demonteren en de zwanenhals en de sifon apart te reinigen. Zit de blokkade dieper? Laat ontstoppen van de gootsteen dan over aan een expert. In de regio Leeuwarden zijn wij je graag van dienst. We zijn bereikbaar op 0800 255 3733 en via het contactformulier.